wat is een ssd

Wat is een SSD?


Een Solid State Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruik maakt van geheugen zoals flash of SDRAM net als een UBS-stick. Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD geen bewegende delen bevat. Daardoor zijn SSD schijven veel sneller, verder kunnen ze niet slijten dus blijft de computer net zo snel. Zeker voor laptops is het fijn dat er geen bewegende onderdelen in zitten, dat maakt hem stil en tegelijkertijd shockproof!

Wat zijn de voordelen van een Solid State Drive?

 • Snelheid
  Een SSD is gemiddeld tien keer sneller dan een gewone harde schijf. Uw favoriete programma’s starten daardoor veel sneller op en vooral met het opstarten van uw computer maakt dit een groot verschil.
 • Schokbestendig
  Omdat een SSD geen mechanische onderdelen bevat is deze veel beter bestand tegen schokken wat de betrouwbaarheid vergroot.
 • Energieverbruik
  Een SSD is veel energiezuiniger dan een gewone harde schijf, wat bij laptops een langere batterijduur betekent.
 • Stiller
  Geen mechanische onderdelen, betekent dat een SSD veel stiller is. U zal verbaasd staan over hoe geruisloos bijvoorbeeld uw laptop wordt.
 • Levensduur
  Een SSD heeft een geschatte levensduur van ongeveer 15 jaar. Bij een normale harde schijf is dat ongeveer 3 tot 5 jaar gemiddeld, maar deze slijt ook al vanaf het begin dus word deze trager.

 

Wilt u uw computer of laptop upgraden met een SSD? Klik dan hier om de aanbiedingen te bekijken!